Așezarea elementelor în cadru (estetica imaginii)

   Am prezentat aici câteva tablouri care pot fi făcute de copii (din hârtie etc). Vă arat și cum se așează elementele în cadru (estetica imaginii). Dați clic pe o imagine ca să o vedeți mărită (apoi pe fiecare care apare mărită sau cu săgețile de la tastatură ← →)
 

   De obicei avem tendința să punem elementul care ne interesează în centrul imaginii, dar așa acesta atrage toată atenția (și este prea sobru).
 
   Mai punem și altceva (gard etc) tot cam la mijlocul imaginii (după axa de simetrie orizontală), eventual și orizontul tot la mijloc (pe aceeași axă).
 
   Trasăm linii la o treime de fiecare latură. Acestea sunt liniile forte ale imaginii, iar punctele de intersecție sunt punctele forte. După aceste linii și puncte (nu neapărat suprapuse peste ele) să punem elementele în imagine și imaginea va arăta mai artistică.
 
   Căsuța o punem mai spre margine, pomul spre cealaltă margine și gardul mai în jos. Imaginea și-a pierdut simetria (și sobrietatea) și arată mai plăcut.
   La fel, orizontul nu se pune la mijloc, ci mai jos sau mai sus, în funție de celelalte elemente.
 

Întâmplări întâmplătoare cu iepurași, cobai, hamsteri (sau alte animăluțe) care fac ouă roșii în ghivecele cu flori etc

 
   Acolo unde sunt copii cuminți, animalele fac ouă colorate (roșii) în ghivece cu flori etc. Ouăle pot fi mai mari (ca de găină) sau mai mici (ca de prepelițe japoneze), vedeți această postare.
   Copii găsesc ouăle roșii și se bucură (mai ales dacă li se spune: Am văzut iepurele pe la ghiveciul cu flori etc).